top of page

Hoofdstelfitting

Je harnachement is de verbindende schakel tussen jou en je paard. Wij geloven er in dat met goed passend harnachement de juiste verhouding valt of staat. Je wilt tenslotte dat je paard zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren, zonder pijn of ongemakken. Daarom bieden wij, naast onze zadelpasservice, ook hoofdstelfitting aan. Wij werken met de prachtige hoofdstellen van PS of Sweden. De hoofdstellen van dit merk worden met grote zorg en aandacht gemaakt, zijn anatomisch gevormd en ontworpen met het comfort van het paard in het achterhoofd. Daarnaast maken ze gebruik van enkel de beste leersoorten.

Ultiem comfort, vakmanschap én kwaliteit. Dáár houden we van bij Het Zadelkompas!

Aanmeetprocedure
Allereerst maken wij natuurlijk kennis met u en uw paard. Wat zijn uw doelen? Wat is de hulpvraag? Zijn er op dit moment problemen waar u tegenaan loopt? Hoe is de trainingsintensiteit? Door middel van een vraaggesprek, de zogenaamde anamnese, proberen wij zoveel mogelijk over u en uw paard te weten te komen zodat wij een goede inschatting kunnen maken van wat het best past bij uw situatie.

Daarna onderzoeken wij uw paard of pony. Hoe is het hoofd gevormd? Is het hoofd symmetrisch ontwikkeld? Zijn er gevoelige plekken aanwezig?

Vervolgens bekijken wij uw huidige hoofdstel bij uw paard. We gaan na of dit hoofdstel ergens drukpunten geeft en waar eventueel verbetering noodzakelijk is. Aan de hand van deze informatie kunnen wij een inschatting maken welk hoofdstel het best bij uw paard of pony past. Vervolgens zullen wij een nieuw hoofdstel gaan aanmeten welke u vervolgens kunt testen.

Let op:
- Hoofdstelfitting kan alleen worden uitgevoerd op onze locatie in Heesch;
- óf op uw locatie indien er tenminste 2 personen zijn geïnteresseerd in Hoofdstelfitting.
- óf op uw locatie in combinatie met een nacontrole van uw zadel;
Hoofdstelfitting kan niet in combinatie met het aanmeten van een nieuw zadel of een eerste zadelpasconsult in verband met de duur en intensiteit van beide consulten.

Kosten
Hoofdstelfitting op locatie in Heesch:                          € 55,- per combinatie.
Hoofdstelfitting op eigen locatie:                                € 65,- per combinatie (minimaal 2 combinaties), excl. reiskosten.
Hoofdstelfitting op eigen locatie i.c.m nacontrole zadel: € 45,- per combinatie, excl. reiskosten.
Reiskosten: 0,28 cent per kilometer, starttarief € 15,-

Bij Hoofdstelfitting in combinatie met een nacontrole van je zadel gaan we er dus vanuit dat je reeds klant bent bij Het Zadelkompas en tenminste één keer per jaar een controle van je zadel laat uitvoeren.

Anne van Vugt

"We weten wat voor invloed goed passend harnachement kan hebben. Dit geldt niet alleen voor een zadel, maar zeker ook voor een hoofdstel! De hoofdstellen op maat van PS of Sweden garanderen een perfecte pasvorm en ultiem comfort!"

PS of Sweden
PS of Sweden

press to zoom
PS of Sweden Palladin
PS of Sweden Palladin

press to zoom
PS of Sweden Pioneer
PS of Sweden Pioneer

press to zoom
PS of Sweden
PS of Sweden

press to zoom
1/29
bottom of page