top of page

Over Het Zadelkompas

Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Anne van Vugt, MSFC en SMS gekwalificeerd Saddlefitter. Mijn doel is om iedere ruiter-paard combinatie van een goed passend zadel te voorzien zodat zij optimaal kunnen presteren. Kernwoorden hierbij zijn transparantie, gedegen onderzoek en service. 

 

Al van kleins af aan ben ik te vinden tussen de paarden en later fanatiek in de dressuursport. Na het afronden van de HAVO was het plan om de paarden lekker als hobby te houden en een 'normale' opleiding te doen en dito baan te vinden. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon. 

Toen mijn sportpaard met een hardnekkige blessure kampte welke mede veroorzaakt werd door een slecht passend zadel begon ik mij meer en meer te interesseren in zadels en hun pasvorm. Het oorspronkelijke plan om een 'normale baan' te vinden werd aan de kant gezet en ik besloot mijn hart te volgen. 

Na het met goed gevolg afronden van de opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant ben ik in April 2014 Het Zadelkompas gestart. In 2019 heb ik besloten om voor de hoogst haalbare kwalificatie te gaan: namelijk die van SMS qualified Saddlefitter. Ook deze heb ik met goed gevolg behaald. 

In een individueel ingestelde sector als de paardensector is het belangrijk om veel samen te werken en je horizon te blijven verbreden. Het Zadelkompas beschikt daarom over een breed netwerk met goede, goed opgeleide professionals met allemaal hetzelfde doel voor ogen; ruiter en paard optimaal te laten presteren. Want of we het nu hebben over een top dressuurcombinatie of een recreatiepaard; optimaal presteren willen we allemaal.

 

Happy Athletes, daar doen we het voor! 

Het Zadelkompas. Anne van Vugt is MSFC gediplomeerd zadelpasser en zadelmaker, werkzaam in Brabant. Wij werken met kwaliteitsmerken als Harry Dabbs, Frank Baines, Jorge Canaves, JC en Seabis. Zo heeft u altijd een perfect passend en goed zadel op maat!
Kirsten Beckers

Kirsten Beckers

Joyce Heuitink

Joyce Heuitink

Curro Benito Sanchez

Curro Benito Sanchez

Kirsten Beckers

Kirsten Beckers

José van Haaren

José van Haaren

Curro Benito Sanchez

Curro Benito Sanchez

Lenn Couwenberg

Lenn Couwenberg

Marieke Pijnenburg

Marieke Pijnenburg

Anja van der Schoot

Anja van der Schoot

Joyce Heuitink

Joyce Heuitink

Jany Bloks

Jany Bloks

Angel Franken

Angel Franken

Sander de Leeuw

Sander de Leeuw

Elke Hoogenboom

Elke Hoogenboom

Sander de Leeuw

Sander de Leeuw

Ingrid Hooijen

Ingrid Hooijen

BVZD MSFC zadelpasser brabant
Qualified Saddle Fitter (Only) fc.jpg

Ervaringen van onze klanten

"Anne onderscheidt zich van de vele andere zadelpassers doordat ik echt kan vertrouwen in haar oordeel. Ze stuurt me niet naar huis met het zadel dat het beste is voor haar portemonnee, maar met het zadel dat het beste is voor mij en mijn paard. Vorige maand is ze langs geweest voor een onderhoudscheck. Dat doet ze kritisch en nauwkeurig. Daarnaast, is ze ook gewoon heel gezellig!"

Joske van der Horst

Nuenen

"Ik ben heel blij met Anne! Ze heeft mij goed geadviseerd en neemt alle tijd om kwaliteit af te leveren. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik voor de gezondheid van mijn paard het juiste doe!"

Angel Franken

Berlicum

"Nadat het paard wat ik reed nog steeds niet fijn liep na een bezoek aan de osteopaat, ben ik met Anne terecht gekomen. Anne biedt een goede service en heeft veel (!) keuze in de zadels. Ik ben helemaal gelukkig met mijn nieuwe zadel en Cotton loopt vele malen beter!!"

Elly Reeuwijk

Liempde

1 / 1

Please reload

bottom of page