top of page
Zoeken
 • Anne van Boxtel

Zadelpassen en COVID-19

We leven in een vreemde tijd, het Corona-virus zet de wereld aardig op zijn kop. Deze periode levert moeilijke vraagstukken op en vraagt om flexibiliteit en denken in oplossingen.

Voorlopig ga ik, zolang het RIVM dit toestaat, door met zadelpassen. Immers hoef ik voor het uitvoeren van mijn werk niet dicht bij mensen te komen. Met wat aanpassingen onze werkwijze is het dus veilig om te blijven zadelpassen. Veel pensionstallen houden de deuren dicht voor bezoekers van buitenaf, tenzij noodzakelijk. In sommige gevallen kan het bezoek van een zadelpasser als noodzakelijk beschouwd worden, maar dit is per geval erg verschillend en daarover lopen de opvattingen uiteen. Mocht je, op jouw stal, geen bezoekers mogen ontvangen maar acht je een zadelpasconsult wél noodzakelijk? Neem dan contact met ons op. Wij hebben de beschikking over een buiten-locatie waar we jullie in alle rust, veilig en zonder andere bezoekers kunnen ontvangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Verder vragen deze tijden om aanpassingen van iedereen. Mocht je dus een bezoek willen plannen dan vragen we jullie om voor jullie én onze veiligheid de volgende richtlijnen in acht te nemen:

 • Meld het ons direct als je klachten ervaart als; hoesten, koorts, niezen, neusuitvloeiing, kortademigheid etc. Wij plannen dan een nieuwe afspraak in zodra je klachtenvrij bent.

 • Mocht ik zelf klachten krijgen dan melden wij dit ook direct en zullen we de afspraak verzetten.

 • We hanteren een versoepelt annuleringsbeleid bij gezondheidsklachten. Je kunt bij klachten ten alle tijden kosteloos afmelden. Uiteraard wel graag het liefst zo snel mogelijk.

 • Wij geven géén handen.

 • Wij hanteren minimaal 1,5 meter afstand, en vragen jullie hetzelfde te doen.

 • Wij dragen handschoenen.

 • Vóór en na ieder bezoek ontsmetten wij onze handen en de gebruikte materialen.

 • Indien je gestald bent op een pensionstal/manege; vraag aub bij de stalhouder na of wij welkom zijn. Sommige stallen hanteren een strenger beleid m.b.t niet-noodzakelijke bezoekers van buitenaf. In sommige gevallen kan een zadelpasser tot een noodzakelijk-bezoek behoren indien een paard klachten ervaart van het zadel. Bespreek dit met je pensionhouder. Mocht je staleigenaar geen bezoek van buitenaf toestaan, laat dit ons dan weten. Indien noodzakelijk hebben wij een privé-locatie tot onze beschikking waar we je kunnen ontvangen.

 • Er mogen niet meer dan 2 mensen aanwezig zijn tijdens het consult. Dit betekent de ruiter en een eventuele eigenaar/begeleider. Meer mensen zijn niet toegestaan tijdens het consult, we verzoeken u om géén kinderen mee te nemen.

 • Bij voorkeur onderzoeken we het paard op een poetsplaats. Indien er geen poetsplaats aanwezig is, probeer dan te kijken of er een ruimte beschikbaar is waar er voldoende ruimte rondom het paard is, we voldoende afstand van elkaar kunnen nemen en waar we afgesloten van anderen kunnen staan.


Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dat graag! Stay safe!

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page